Filmscript

Waarom in hemelsnaam een filmscript in boekvorm?

 

Doe toch niet zo moeilijk 

In de zomer van 2015 speelden de beginselen van het verhaal zo vaak door mijn gedachten dat ik het wel moest opschrijven. Heel langzaam groeide het verhaal. Echter toen ik het liet lezen aan anderen, zei men steevast ‘het is net alsof ik een script lees’. Dat heb ik lang laten bezinken. 

Boeken lezen is meer een vakantiedingetje, of een boek moet me helemaal grijpen zoals ‘De zwarte met het witte hart van Arthur Japin’ en ‘Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt’. Deze boeken wilde ik in een keer uitlezen. 

Aanmoediging

Wat is het toch fijn wanneer je naasten je aanmoedigen. Zo kreeg ik voor een verjaardag het boek ‘Schrijven kreng‘ van Lisette Jonkman. Dit werd enige tijd mijn gids, totdat ik het boek ‘Save the cat‘ geschreven door Blake Snyder in handen kreeg. Daarna worstelde ik heel lang met het scriptboard. Door dit boek ga ik op een andere manier naar films kijken. Het bederft de lol van het kijken een beetje. 
Inspiratie
Films en tv-series kijken is dagelijkse kost. Hoe meer ik zie en hoe ouder ik word, hoe kritischer ik kijk naar motieven. Dan denk ik regelmatig ‘dat zou ik anders doen’. Dus bij deze mijn eerste poging van een filmscript.

Blijkbaar ben ik visueel ingesteld, ik zie een scene voor me en zo schrijf ik het op. Natuurlijk wil ik graag dat ‘Onbewust doelwit’ een keer wordt verfilmd. Tot ik een enthousiaste regisseur heb gevonden, zoek ik bekendheid met het boek. 
Schuiven naar boven