Over E.T. Yarrow

OVER E.T. YARROW

 Aanmoediging

Hoe word je ergens goed in? Waarom maakt de een iets af en de ander niet? Het is leuk om kinderen te horen fantaseren en zichzelf voorstellen als profvoetballer, muzikant, brandweerman, architect, president. Om eerlijk te zijn, ik had vroeger geen idee wat ik wilde. Er was geen enkel vak waar ik in uitblonk. Rapporten met veel zessen en enkele zevens. Mijn vakkenpakket werd in de volksmond letterlijk beschreven als een ‘pretpakket’. 

Doe wat je leuk vindt

De opmerking van mijn partner ‘doe wat je leuk vindt’ hielp een beetje, maar brengt niet altijd brood op de plank. Langzamerhand bleek dat ik het leuk vond om voor Sinterklaas gedichtjes ‘het verhaaltje’ te bedenken, rijmen was ondergeschikt. Ook op social media schrijf ik regelmatig korte bij voorkeur grappige dingen die me zijn overkomen. Wat mij over de streep heeft geholpen is een vriendin die vanaf het begin ieder concept hoofdstuk las en mij bleef aanmoedigen met de woorden ‘ik zie het verhaal voor mijn ogen gebeuren’.

Dus ga lekker door met aanmoedigen, dan blijf ik schrijven.

 

foto anoniem etyarrow

Koblenz

Het oorspronkelijk idee van ‘onbewust doelwit’ begon tijdens de zomer van 2015. Op de terugweg van onze vakantie overnachten we in Koblenz. Recent was een stamboom uitgetekend en de familiewortels gingen zover als de omgeving van Koblenz. Dan loop je over heel oude begraafplaatsen om  naamgenoten te vinden. We hebben even stilgestaan bij het graf van Maria en Johan.

Het werd pas leuk toen we een fabriek vonden met onze achternaam. Ik heb nog steeds spijt dat we niet aangebeld hebben. Terug in de auto ging ik hierover fantaseren ‘stel nou…. etc’. Thuis schreef ik mijn hersenspinsels op en dit is langzaam gegroeid. 

 

‘Onbewust doelwit’ is mijn eerste boek

Mooie zinnen formuleren is niet een van mijn kernkwaliteiten. Maar fantasie had ik altijd al en in de familie sta ik erom bekend dat ik mijn eigen grappen het leukst vind.

Verwacht je nu een verhaal met veel humor? Tja het is een detective met de grote vraag ‘wie is de dader’ en wat ik net zo belangrijk vind ‘waarom, wat is het motief’.

Toch kun je tussen de regels door zeker humor vinden wanneer ik de eigenaardigheden van de personen beschrijf.

Engelse detectives

Engelse detectives vind ik heerlijk om naar te kijken, ik heb geprobeerd in dezelfde stijl te schrijven en mede daarom heb ik dit pseudoniem gekozen.

It had nothing to do with gear or footwear or the backpacking fads or philosophies of any particular era or even with getting from point A to point B. It had to do with how it felt to be in the wild.
- T.G. Robinson
Schuiven naar boven